10 jaar jonger in 10 weken

Het is tijd om in actie te komen!
Met Fitherstel willen we Nederland weer in beweging krijgen.

Het is tijd om in actie te komen!

De afgelopen periode zijn veel mensen getroffen door het Covid-19 virus. Al snel werd duidelijk dat oudere mensen, mensen met onderliggend lijden, maar ook mensen met overgewicht veel meer risico liepen op ernstige complicaties. Duidelijk was in ieder geval dat mensen met een goede fysieke conditie veel minder risico liepen op ernstige en langdurige klachten en revalidatie.

Met het FITHERSTEL programma gaan we uit van jouw biologische leeftijd, die we vaststellen op basis van:

  • een uitgebreide lichaamsanalyse (vetmassa, spiermassa, bloeddruk, etc.)
  • een fietsconditietest (het vermogen van je longen om je spieren van zuurstof te voorzien)
  • Spierkrachttesten (hoe sterk zijn je grote spiergroepen)
 

Naar aanleiding van je uitslag ontvang je een persoonlijk oefenprogramma in een geselecteerde fitness accommodatie bij jou in de buurt. Wij zijn ervan overtuigd dat bij sedentaire (niet sportief actieve) mensen we de gezondheidsschade van 12 maanden (of langer) inactiviteit in 10 weken trainen met een gericht programma, teniet kunnen doen. 

Voel je fitter, sterker en gezonder

Een gezonde levensstijl...

Deelnemende gemeentes

In de loop van 2021, wanneer het veilig en mogelijk is, gaan we starten met een aantal pilot onderzoeken. Hiervoor zijn enkele gemeentes geselecteerd. Inwoners ontvangen bericht en kunnen zich via deze website aanmelden om deel te nemen aan het onderzoek. Dit kan tegen een gereduceerd tarief en je ontvangt aanvullende zorgverzekeraarskorting. De testdata zullen alleen worden gebruikt om jou te adviseren en om geanonimiseerde (= zonder NAW gegevens) verslaglegging te doen teneinde de effectiviteit van deze bewegingsinterventie aan te tonen.

Gemeente Heerenveen

Aantal inwoners: 50.257
Locatie: EasyActive Heerenveen

Gemeente Delft

Aantal inwoners: 101.030
Locatie: the Fitnessclub Delft

Gemeente Weert

Aantal inwoners: 49.842
Locatie: Lifestylevitae